Over mij

Ik ben Henriette Timmermans. Geboren in Noord-Brabant en op Texel terecht gekomen via een bevriende collega in de studententijd en gebleven voor een Texelaar. Ik woon sinds 1985 in Oudeschild en sinds 1987 naast de praktijk in Oudeschild. Ik heb 2 zoons gekregen en het is geen dag saai.

Ik ben in 2004 gaan samenwerken in een maatschap van de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging (PFB) aan de Wilhelminalaan. Later nog als eigenaar bij FysioTeamTexel betrokken geweest en nu weer op het oude nest terug in Oudeschild.

Praktijk Fysiotherapie Timmermans herbergt een berg ervaring, gastvrijheid, klantvriendelijkheid, en een enorme dosis nieuwsgierigheid naar wat er werkelijk speelt.

Als bekkenfysiotherapeut gespecialiseerd in alle voorkomende problemen rond bekken en bekkenbodem bij mannen, vrouwen en kinderen. Daarbij hoort het bewegingsapparaat van het bekken en de rug, de pijn- en functie klachten van romp, buik en bekkenbodem, de begeleiding van zwangerschap met al de samenhangende klachten, de zindelijkheidstraining van kinderen en de training voor en na operaties van mannen (bv prostaat) en vrouwen (bv prolaps) bij.

Als oedeemtherapeut gespecialiseerd in de waterhuishouding van zowel de bloedsomloop als het lymfesysteem, met gebruikmaking van massage handgrepen voor ontwatering (drainage), en van zwachteltechnieken en kousen aanmeten om het resultaat te ondersteunen. Vaak na kanker, maar ook door andere oorzaken.

Als McKenzie therapeut geschoold in de behandeling van de rug, nek, heup en schouder op basis van manipulaties en mobiliserende technieken.

Ook altijd algemeen fysiotherapeut, met ervaring in de behandeling en revalidatie van alle gewrichten. En bovendien 4 jaar geschoold volgens de haptonomische principes door de old-school grondlegger Hr Veldman.